Kotitalousvähennys

Löydätte siis yrityksemme ennakkoperintärekisteristä joten voitte hakea Kotitalousvähennystä palveluistamme. Yrityksien rekisteröinnit tarkistat kätevimmin YTJ:n tietopalvelusta osoitteesta http://www.ytj.fi/.

Vähennyksen voi saada joko kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista, tämän voi osittain vähentää verosta. Kotitalousvähennys on jopa 2400€ vuodessa.

Vähennys on kuitenkin henkilökohtainen joten teoriassa pariskunta voi saada vähennystä jopa 4800€. Vähennyksen omavastuu on 100€ per vuosi ja henkilö. Omavastuu lasketaan vähennettävästä määrästä. Jos työn osuus yrityksen laskulla on esimerkiksi 4000€, niin vähennettävä määrä on 1800€ (4000 x 45%). Omavastuu 100€ vähennetään tästä summasta jolloin vähennys on 1700€.

Vähennyksen suuruutta kannattaa miettiä tarkkaan jo ennen itse vähennyksen hakemista, eli jos 2400€ raja ei ylity, ei vähennystä kannata hakeakaan kuin yhdelle henkilölle. Vähennyksen hakeminen voi aluksi tuntua työläältä mutta se kannattaa ehdottomasti, lisätietoa löytyy sekä Verohallinnon sivuilta että osoitteesta veronmaksajat.fi.

Katsokaa tarkemmat tiedot vero.fi sivuilta klikkaamaalla linkkiä: 

Kotitalousvähennys (linkki Verohallinnon sivuille)